.

.

Karakterstijlen 1 – De Maskermaker

Sinds het verschijnen van het boek De Maskermaker is de belangstelling voor de karakterstijlen sterk toegenomen. De Maskermaker benadert de karakterstijlen op een nieuwe, niet-pathologische manier. Natuurlijk kan een bepaalde stijl onze keuzevrijheid juist belemmeren of bevorderen, maar daarin liggen ook onze groeikansen.

In vier dagen gaan we in op de belangrijkste kenmerken van iedere karakterstijl. Dit doen we afwisselend middels theorie en praktijk. Op deze manier krijg je zowel kennis als ervaringen in de verschillende karakterstijlen. Je krijgt inzicht in: de ontstaansgrond van iedere karakterstijl, de interne dilemma’s, de kwaliteiten en valkuilen, de fysieke kenmerken; de specifieke ‘gebruiksaanwijzing’ en de interactiepatronen; botsende en aanvullende karakterstijlen.

Door het doen van simpele fysieke oefeningen wordt de karakterstijl voelbaar gemaakt. Verder worden er kleine systemische oefeningen gedaan om de karakterstijl binnen de context van werk en/of privé te kunnen waarnemen.
Na het volgen van deze workshop is Karakterstijlen 2 een logisch vervolg. Daarin worden binnen iedere karakterstijl 4 verschillende posities onderzocht en vervolgens wordt dieper ingegaan op de dynamiek van symbiose, narcisme en autonomie, met name in de relatie tussen begeleider en cliënt.
De training is geregistreerd bij de NOBCO en levert 6 studiepunten op.


Praktische informatie

Doelgroep: professionals die meer inzicht willen krijgen in het functioneren van de karakterstijlen voor zichzelf en binnen hun professie.

Studieduur: 4 dagen

Data: De bijscholing voor de tweede helft van 2014 is nog niet gepland.

Kosten: € 545,00 incl verblijf (koffie, thee en lunch).

Download infosheet

Nieuws en actueel

 

Kom naar de open dag!

Noteer de datum alvast in je agenda: 24 januari 2015, Centrum Djoj in Rotterdam. Gratis workshops, informatie, ontmoeting. 

Flyer najaar/winter

Download hier de flyer met alle activiteiten voor de komende maanden

Psychosociale Basiskennis geaccrediteerd

De bijscholing Psychosociale basiskennis is geaccrediteerd door de SNRO. Dat betekent dat de module is goedgekeurd volgens de eindtermen van PLATO. Complementair therapeuten in de psychosociale sector die deze bijscholing succesvol hebben afgerond voldoen daarmee aan de eisen van de zorgverzekeraars. Lees meer.

oeps

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.