.

.

Karakterstijlen 1 – De Maskermaker

Sinds het verschijnen van het boek De Maskermaker is de belangstelling voor de karakterstijlen sterk toegenomen. De Maskermaker benadert de karakterstijlen op een nieuwe, niet-pathologische manier. Natuurlijk kan een bepaalde stijl onze keuzevrijheid juist belemmeren of bevorderen, maar daarin liggen ook onze groeikansen.

In vier dagen gaan we in op de belangrijkste kenmerken van iedere karakterstijl. Dit doen we afwisselend middels theorie en praktijk. Op deze manier krijg je zowel kennis als ervaringen in de verschillende karakterstijlen. Je krijgt inzicht in: de ontstaansgrond van iedere karakterstijl, de interne dilemma’s, de kwaliteiten en valkuilen, de fysieke kenmerken; de specifieke ‘gebruiksaanwijzing’ en de interactiepatronen; botsende en aanvullende karakterstijlen.

Door het doen van simpele fysieke oefeningen wordt de karakterstijl voelbaar gemaakt. Verder worden er kleine systemische oefeningen gedaan om de karakterstijl binnen de context van werk en/of privé te kunnen waarnemen.
Na het volgen van deze workshop is Karakterstijlen 2 een logisch vervolg. Daarin worden binnen iedere karakterstijl 4 verschillende posities onderzocht en vervolgens wordt dieper ingegaan op de dynamiek van symbiose, narcisme en autonomie, met name in de relatie tussen begeleider en cliënt.
De training is geregistreerd bij de NOBCO en levert 6 studiepunten op.


Praktische informatie

Doelgroep: professionals die meer inzicht willen krijgen in het functioneren van de karakterstijlen voor zichzelf en binnen hun professie.

Studieduur: 4 dagen

Data: De bijscholing voor de tweede helft van 2014 is nog niet gepland.

Kosten: € 545,00 incl verblijf (koffie, thee en lunch).

Download infosheet

Nieuws en actueel

Zomerworkshop
EI-Rebirthing

Vijfdaagse workshop die Energetic Integration en Rebirthing op een bijzondere manier combineert. De workshop is geschikt voor mensen met enige ervaring met lichaamswerk. Lees meer

Medische en Psychosociale Basiskennis

Bijscholing volgens de zogenaamde PLATO-eisen van de zorgverzekeraars. 20 dagen in drie delen: medische basiskennis, psychologie en psychiatrie. Deze delen zijn ook los te volgen. Lees meer.

oeps

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.