Basistraining Seksualiteit in Verbinding

De Heart & Sexuality-trainingen zijn gebaseerd op de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die een wezenlijke aanvulling vormt op andere gangbare therapeutische methoden. De aanpak is gebaseerd op een aantal therapeutische concepten zoals Reichiaans lichaamswerk, systemisch werk, het werk van Willem Poppeliers rond seksualiteit

(Sexual Grounding Therapie) aangevuld met de moderne inzichten uit zowel de cognitieve als meer lichaamsgerichte traumatherapie (a.s. ontwikkeld door Peter Levine). Aspecten die een rol spelen bij de vroege hechting worden meegenomen in de aanpak. Gezonde hechting is immers een basisvoorwaarde om je ook op seksueel gebied vanuit volle eigen expressie met de ander te verbinden.

Zelfontwikkeling

De Heart & Sexuality trainingen zijn een zeer effectieve vorm van zelfontwikkeling, waarbij we op een heldere, directe en zuivere manier ingaan op seksualiteit en relaties. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om niet afgeronde ontwikkelingsstappen binnen de seksuele ontwikkeling te herkennen en in te halen, maar ook om zich voor te bereiden op komende ontwikkelingsfasen.

 

Vader en moeder

Een belangrijk onderdeel van de training is het erkennen en verbinden van vader en moeder als onze (seksuele) bronnen. Daardoor kunnen we onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke energieën in harmonie brengen en de kwaliteiten van onze voorouders voluit benutten. In de oefeningen en opstellingen beleven de meeste deelnemers voor het eerst een ondersteunende seksuele spiegeling bij de ontwikkeling van meisje tot vrouw en van jongen tot man. Ook het werken met generatielijnen leidt tot gronding van de persoonlijkheid en het brengt tevens een spirituele dimensie in het werk.

Doelgroep

Mensen die een intensieve persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties. Om te kunnen starten met de basistraining moet je eerst een van de (introductie-)workshops volgen.

Studieduur

24 dagen verdeeld over zes blokken van vier dagen.

Data Nederlandse basistraining start april 2022

  • 8 t/m 11 april 2022
  • 17 t/m 20 juni 2022
  • 9 t/m 12 september 2022
  • 18 t/m 21 november 2022
  • 13 t/m 16 januari 2023
  • 17 t/m 20 maart 2023

Cursustijden

Alle blokken vangen op vrijdag aan om 11.00 uur, en eindigen op maandag rond 17.00 uur.

Locatie

Centrum de Horst, Winterswijk-Meddo

Kosten

€ 3300 exclusief B.T.W. en excl. verblijfskosten en kosten subgroep (bij inschrijving voor de gehele training)

De verblijfskosten per vierdaags cursusblok bedragen €315 * , inclusief maaltijden en overnachting, ter plaatse te voldoen. (* prijspeil 2021, evt. prijsverhoging in 2023 voorbehouden).

Subgroepen: € 100 excl. B.T.W. per sessie, te voldoen aan de subgroepbegeleider.

Trainer: Maya Schrier-Kerstan
Assistent: Jean-Pierre Perron

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor de basistraining seksualiteit in verbinding

4 + 3 =

Definitieve inschrijving voor de basistraining kan na deelname aan een van de Introductieworkshops van Intimiteit & Seksualiteit.
Na inschrijving voor de basistraining wordt een uitgebreid vragenformulier toegestuurd.