Bodymind boekenreeks

Precies, daarom

Bodymind Boeken publiceert “Precies, daarom – over narcisme & symbiose”, geschreven door stafdocent Marjolijne van Buren-Molenaar.

In dit vakboek – ook geschikt voor de geïnteresseerde leek – behan­delt de auteur narcisme en symbiose als karaktereigen­schappen. (je bekijkt de boekpresentatie hier)

Karakters zijn ingeslepen gewoontepatronen, ooit ontstaan als verdedi­gings­mecha­nisme tegen pijnlijke ervaringen uit de vroege jeugd.
Deze gedrags- en relatiepatronen zijn diep ingesleten, want al heel jong aange­leerd. “Aan de ene kant is het heel gewoon; iedereen heeft het. En aan de andere kant heeft iedereen er last van”, schrijft Marjolijne in de inleiding.
Het veranderen van dat soort patronen vergt geduld en toewijding, maar om te beginnen vooral bewustwording. Dat is precies waar dit boek aan wil bijdragen.

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven door Bodymind Opleidingen. Het is het eerste deel in een reeks die het opleidingsinstituut in de komende jaren wil uitbrengen.

Kosten: € 19,95 (€ 25 inclusief portokosten).

Mail je naam en je adres naar boeken@bodymindopleidingen.nl en je krijgt het boek thuisgestuurd. De nota krijg je over de mail.

Syllabus interventies (op afstand) per karakterstijl 

Toen Marjolijne in mei 2020 van diverse kanten het verzoek kreeg of ze de syllabus die ze voor onze 3e jaarstudenten geschreven – en aan coronamaatregelen aangepast – had, ter beschikking wilde stellen aan collega’s, vond ze het niet meer dan normaal dit verzoek in te willigen. Dit document is een enigszins aangepaste versie van deze 3e jaarsyllabus. De intentie is om de kennis, die in een opleidingsinstituut als Bodymind nu eenmaal rijkelijk aanwezig is, ter beschikking te stellen aan een breder veld. Zeker nu we door de pandemie met taaie spanningen en restricties te maken hebben gekregen, is het bundelen van de krachten essentieel.

Omdat het digitaal beschikbaar gesteld wordt, vraagt het doorsturen ervan niet meer dan een druk op de knop. Toch willen we je vragen ook hier zorgvuldig mee om te gaan. We vragen een bijdrage van €7,50 voor deze syllabus en voor dit bedrag krijg je ook de tweede syllabus die aan onze 3e jaarstudenten uitgereikt wordt; eentje over polariteiten die een algemeen idee over onze werkstijl geeft.

Je bijdrage van €7,50 wordt in een ‘IP beurs’ gestort. Op die manier nemen we samen verantwoordelijkheid voor de energetische balans.

Mail je naam en je adres naar boeken@bodymindopleidingen.nl en je ontvangt beide syllabi en de factuur hiervoor via de mail.

Scroll naar boven