Danskracht

danskracht

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

– Karin Trieling

In de dans voel ik mijn kracht. Mijn vreugde. Spelen met de elementen lichaam, ruimte, tijd en kracht. Ontdekken hoe ik kan spelen en dansen met kracht. Hoeveel energie zet ik in. Gebruik ik mijn zwaarte of mijn lichtvoetigheid? Geef ik toe aan de zwaartekracht of bied ik weerstand? Initieer ik mijn kracht vanuit het centrum van mijn lijf of meer vanuit mijn periferie? Neem ik de ruimte helemaal in of sta ik stil op de plek waar ik ben?

Mijn lichaam, mijn krachtbron. In de dans vind ik stille kracht en wilde kracht. Snelle of vertraagde kracht, sensuele en ongetemde kracht, doelloze en doelgerichte kracht, ongecontroleerde en beheerste kracht. Kracht vanuit ontspanning en overspanning, staccato en vloeiende kracht. Het brengt me terug naar vroeger toen ik alleen op mijn kamer expressie gaf aan het mooiste van mezelf dansend op muziek. Ik danste met mezelf. Ik danste voor mezelf. Het is deze expressie die mij inspireert.
Op de dansvloer danst nu ook Marie Louise. Vanuit een woordeloos gebied zie ik haar, haar expressie in de dans en hoe zij is met zichzelf. Haar lichaam, haar energie. Wie is zij? Wie is zij voor mij? Hoe ontmoet ik haar in de dans?

In die dans kan ik mijn bewegingvorm uitbreiden en nieuwe bewegingsvrijheid en gedragsmogelijkheid ontdekken. Ik ontdek de kracht die ik van binnenuit ervaar, mijn authentieke oorspronkelijke kracht. Ik kan kiezen welke levensdans ik dans. Mijn lichaam laat me zien dat het mijn vertrekpunt is. Mijn wegwijzer in wie ik in wezen ben. In wat ik kan en wat ik wil. In de afstemming en verbinding tussen mijn hoofd, hart en buik. Tussen denken, voelen en handelen; tussen geest, ziel en lichaam. Er komt dan een natuurlijke kracht vrij die mij handen en voeten geeft aan wat ik wil.

Als er afstemming is tussen mijn denken, voelen en handelen dan wordt deze krachtbron in mij aangesproken. Wanneer mijn hoofd niet vol zit met belemmerende overtuigingen zodat mijn hart zich pantsert en mijn gevoel blokkeert en ik mijn buik en acties inhoud, dan heeft deze levenskracht de ruimte om zich te uiten.

Dance is movement,
is action
and like all action,
it reveals us to ourselves
in the doing.
Gabrielle Roth

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

praktische info

De datum voor deze training is nog onbekend. Heb je belangstelling? Laat het ons weten! Meld je ook aan voor onze Bodymind Magazine om op de hoogte te blijven!

    Laat ons weten dat je belangstelling hebt!

    Scroll naar boven