De start van je seksuele leven

De impact op ons leven door verstoringen in de ontwikkelingsfasen voor, tijdens en na de geboorte.

 

In deze module van 4 dagen gaan we kijken naar de tijdlijn voor de geboorte, de (pré)conceptie, de ontwikkelingsfasen in de zwangerschap en de geboorte tot het eerste levensjaar.

Hierbij is de ontwikkeling en werking van het zenuwstelsel maar ook de regulatie van de moeder van essentieel belang voor de vorming van onze veerkracht en het behoud van de verbinding met ons zelf en de buitenwereld.

Welke gevolgen kunnen inprentingen uit deze fasen hebben op je erotische stroom, op je veiligheid om je seksueel uit te kunnen drukken en intieme relaties aan te gaan? Hoe kunnen we alsnog daarin ontspannen?

De Heart & Sexuality-trainingen zijn gebaseerd op de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die een wezenlijke aanvulling vormt op andere gangbare therapeutische methoden. De aanpak is gebaseerd op een aantal therapeutische concepten zoals Reichiaans lichaamswerk, systemisch werk, het werk van Willem Poppeliers rond seksualiteit

(Sexual Grounding Therapie) aangevuld met de moderne inzichten uit zowel de cognitieve als meer lichaamsgerichte traumatherapie (a.s. ontwikkeld door Peter Levine). Aspecten die een rol spelen bij de vroege hechting worden meegenomen in de aanpak. Gezonde hechting is immers een basisvoorwaarde om je ook op seksueel gebied vanuit volle eigen expressie met de ander te verbinden.

 

Doelgroep

Mensen die een intensieve persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties. Om deel te kunnen nemen aan dit blok moet je eerst de Basistraining Seksualiteit in verbinding hebben gevolgd.

Studieduur

Een blok van vier dagen.

Data:

  • 31 maart t/m 3 april 2023

Aanvang: vrijdag om 11.00 uur, en afsluiting maandag rond 17.00 uur.

Locatie

Centrum de Horst, Winterswijk-Meddo

Kosten

Volgen binnenkort

De verblijfskosten per vierdaags cursusblok bedragen €315 * , inclusief maaltijden en overnachting, ter plaatse te voldoen. (* prijspeil 2022).

Trainers:

May A. Gheit
Assistent: Léon Dirks

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor het blok “De start van je seksuele leven”

7 + 5 =

Definitieve inschrijving voor het blok “De start van je seksuele leven” kan na deelname aan de Basistraining Seksualiteit in verbinding
Na aanmelding wordt een inschrijfformulier toegestuurd.