Mannen en verbinden in vrijheid

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”]

Mannen en verbinden in vrijheid

Jan Barendrecht en Harry Verweij

In januari 2021 start de nieuwe basistraining Seksualiteit in Verbinding. Deze training is een ontdekkingsreis, die je voert langs overtuigingen over onze seksuele ontwikkeling en onze hartverbinding. De reis gaat over de periode vanaf onze geboorte tot ongeveer 24 jaar, de leeftijd van jongvolwassen. Van harte nodigen wij de mannen uit, deze training te volgen. We trekken je graag over de streep van twijfel of het idee dat juist jij het niet nodig hebt of het niet zou aankunnen. Als man worstelden ook wij ooit met vragen over onze seksualiteit, het werkelijk openen van ons hart en het duurzaam kunnen aangaan van een relatie. Deze training (en het vervolg er op) was een geweldige stap in onze ontwikkeling als vrij seksueel wezen, als man, partner en vader.

In de basistraining gaan we op zoek naar onze oorsprong als nieuwsgierig en onschuldig seksueel wezen dat zijn opwinding weer kan vieren. We stappen opnieuw in de pubertijd en beleven daar alsnog wat we destijds niet aankonden of wat onbegrepen bleef. Als jong volwassenen leren we o.a. hoe het is om te relateren zonder iets van elkaar nodig te hebben en te relateren vanuit eigen vervulling. We leren zo in vrijheid te leven in een relatie. Steeds zijn hierbij opwinding, nieuwsgierigheid en onschuld de onderliggende kernkwaliteiten. We groeiden soms op in een onevenwichtige of onveilige gezinssituatie, waarin vanaf jonge leeftijd geen ruimte was voor erkenning als mannelijk, seksueel wezen. Het tekort en de onzekerheden die uit die situatie voortkwamen namen we als storende factoren binnen onze relaties mee de toekomst in. Soms raakten we er zelfs zo mee vertrouwd, dat we dat ‘normaal’ vonden,  terwijl daaronder pijn en verdriet schuilde. In oefeningen gaan we door de pijn heen van het gemis via de rol van ideale ouders. We stoeien als opgroeiende jongen alsnog met onze vader en moeder en we beleven de support van vader en erkenning van moeder op onze seksuele energie, waarmee zij ons de wereld in laten gaan. Oude overtuigingen, die zijn gaan storen bij het aangaan of het vasthouden van een relatie, en die ons in de weg staan om de verbinding tussen ons hart en geslacht te ervaren, laten we zo achter ons.

Mannen hebben mannen nodig. Daarom is er in ieder blok van deze training een avond alleen voor mannen. We spreken met elkaar over spanningen in de relatie, over liefde en seksualiteit. We nodigen elkaar uit om daar vrij en schaamteloos open over te zijn. We weten dat we daar allemaal behoefte aan hebben. Hier is de veilige plek om er mee te oefenen. Deze mannenavonden vormen de basis voor het opzetten van een vast  programma voor mannen dat naast de trainingen in een eigen vorm aangeboden zal worden. 

Tot ziens in Meddo

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.6.2″ _module_preset=”default”][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

5 gedachten over “Mannen en verbinden in vrijheid”

  1. Mooi om jullie te lezen. De introworkshop vond ik ook al heel mooi en diepgaand. Komend jaar instappen gaat echter niet lukken, maar ik zou zeker ook geïnteresseerd zijn in andere (mannen of gemengde) workshops.

    Hartegroet, Johan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

praktische info

De datum voor deze training is nog onbekend. Heb je belangstelling? Laat het ons weten! Meld je ook aan voor onze Bodymind Magazine om op de hoogte te blijven!

    Laat ons weten dat je belangstelling hebt!

    Scroll naar boven