Maskermaker in Italië

Henne Arnolt Verschuren geeft in de zomer van 2022 opnieuw de workshop De Maskermaker in Italië, in de omgeving van Turijn. De training wordt gegeven op een bijzondere en rustgevende plek, op boerderij Casa Ochetto in Castellino Tanaro. De opbrengst van de workshop gaat naar de stichting Casa Ochetto, die mensen die ernstig ziek zijn of zijn geweest de mogelijkheid geeft weer in balans te komen.

In beweging

In de training vertrekken we vanuit het model van de karakterstijlen, een model wat de lichamelijke uitdrukking en beleving van de cliënt betrekt in het werk. Tegelijkertijd voegen we nieuwe gezichtspunten toe vanuit de dynamiek van de karakterstijlen, dat wat we ‘de dans’ noemen. Dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van deze beweging wordt daarbij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding.

We besteden in deze training aandacht aan:

Vier posities
Op de eerste plaats introduceren we daartoe een meer nauwkeurige beschrijving van wat de beweging is die binnen iedere karakterstijl plaatsvindt door vier verschillende posities te beschrijven binnen ieder van deze stijlen. We zoomen als het ware verder in op wat er binnen de stijlen gebeurt. Deze vier posities worden door de cliënt vaak afwisselend ingezet, deels afhankelijk van de context waarin hij of zij zich bevindt. Op deze manier probeert de cliënt zich te reguleren binnen een gegeven karakterstijl.

Relatie
Op de tweede plaats onderzoeken we wat er op dit gebied gebeurt in de relatie tussen begeleider en cliënt. Het is al veel langer bekend dat de relatie de belangrijkste factor is in het begeleidingsproces. Maar hoe kunnen we beschrijven wat er gebeurt binnen de therapeutische relatie? Door de diepere lagen binnen de karakterstijlen te onderzoeken, kunnen we beginnen een taal hiervoor te ontwikkelen.

Verdeling
De training is dit jaar voor het eerst zes dagen ipv vijf om meer tijd te hebben voor verdieping. Hij vindt plaats in Italië op een prachtige plek in Castellino Tanaro, in de bergen nabij Turijn. De eerste dagen worden de klassieke karakterstijlen uit de lichaamsgerichte benadering onder de loep genomen en meer gedetailleerd ingekleurd. De tweede helft can de training wordt gekeken naar de laag onder de karakterstijlen, het relationele aspect. Daarin verleggen we de focus naar de dynamiek van symbiose, narcisme en autonomie.

Doelgroep

Mensen die met mensen werken.

Studieduur

6 dagen

Data 2022

2 t/m 7 juli 2022

Locatie

Casa Ochetto, Localita Ochetti / Localita Grandis, Castellino Tanaro (CN), Italië (in de buurt van Turijn)

Kosten

t/m 31 december 2021: €1260,
t/m 15 maart 2022:  €1320,
na 15 maart 2022: €1380

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 20

Trainer

Henne Arnolt Verschuren

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor de cursus Maskermaker in Italië

11 + 10 =