Opleiding Neuro-Affective Relational Model 

De spontane beweging in ons allemaal richt zich op verbinding.
Er is – net zoals bij planten die spontaan naar de zon toe bewegen – in een ieder van ons, een impuls naar verbondenheid met onszelf en met anderen, hoe zeer we ons ook hebben teruggetrokken of geisoleerd, of hoe groot het trauma ook is dat we hebben opgelopen.

Dr. Laurence Heller

Het NeuroAffective Relational Model (NARM™) is een gevorderde opleiding voor professionals die met ontwikkelingstrauma werken, ontwikkeld door Dr. Laurence Heller.
NARM is een innovatief model dat zich richt op relationeel-, hechtings- en ontwikkelingstrauma door met overlevingspatronen te werken die levenslange psychobiologische symptomen en moeilijkheden in het contact met onszelf en anderen veroorzaken.

Deze vroege onbewuste patronen staan verbinding – in de ruimste zin van het woord – in de weg en hebben daardoor een sterke invloed op onze identiteit, onze emoties, onze fysiologie, ons gedrag en relaties.
Door een psychodynamische en een lichaamsgerichte benadering te integreren, biedt NARM een veelomvattend theoretisch en helder model voor het werken met complex trauma.

De rol van zelfregulering is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het psychologische denken. Het NeuroAffectieve Relationele Model™ (NARM), dat is ontwikkeld door Dr. Larry Heller, maakt de huidige kennis van zelfregulering toegankelijk voor professionals die ermee willen leren werken.

NARM gaat uit van het verband tussen psychologische thema’s en het lichaam en borduurt daarmee voort op psychodynamische modellen zoals de hechtings- en de objectrelatietheorie enerzijds en de lichaamsgerichte benaderingen en de karakterstructuren anderzijds.

Door met de client relationeel in het hier en nu te werken, binnen het kader van de interpersoonlijke neurobiologie, biedt NARM een nieuwe benadering voor het werken op relationeel gebied. De manier van werken is hulpbron-georiënteerd, niet regressief, niet catharsis en uiteindelijk niet pathologiserend.

NARM is gebaseerd op wat zij ‘somatic mindfulness’ noemt en is beïnvloed door de niet-westerse gerichtheid op identiteit en hoe deze ontstaat.
Door te leren hoe je tegelijkertijd met deze verschillende elementen kunt werken, kun je radicale verschuivingen teweegbrengen op het gebied van complex trauma en persoonlijke en relationele groei.

 

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE NARM-METHODE KLIK HIER

naar de NARM introductieworkshop
(niet verplicht om mee te doen aan de 2-jarige NARM opleiding)

Doelgroep

Psychologen, Psychotherapeuten, (lichaamsgerichte)psychotherapeuten, Traumatherapeuten (SE en anderen), Professionals in de Gezondheidszorg, Coaches met een psychodynamische en psychologische achtergrond en een praktijkervaring van minstens 2 jaar.

Data NARM 2022-2023

Eerste jaar

  • module 1     9 t/m 13 juli 2022
  • module 2    4 t/m 8 december 2022

Tweede jaar

  • module 3   19 t/m 23 maart 2023
  • module 4   5 t/m 9 juli 2023

Begin- eindtijden module

Dag 1-4: 10.00-13.00 en 15.00-18.00
Laatste dag: 10.00-13.00 en 14.30-17.00

 

Trainingskosten exclusief accommodatie

De trainingskosten zijn €3500,- als je inschrijft en gelijk betaalt voor alle 4 de modules. Schrijf je in per 2 modules, dan zijn de kosten €1810,-  per trainingsjaar.

Elk jaar zijn 5 individuele sessies en 5 supervisiesessies verplicht.

 

Accommodatie kosten

Er is een verplicht dagarrangement  per module (5 dagen). Dit is voor koffie, thee, water, lekkernijen, lunch en zaalhuur.
De kosten voor een 5-daags dagarrangement zijn plm. €200,- (prijspeil 2020).
Wil je ook overnachten en dineren in de Poort, dan kost het verblijf per module plm. €610 (prijspeil 2020) voor een 1 pk, met eigen d/t.

 

Trainer

Michael Mokrus
Meer informatie over Michael vind je hier.

 

Locatie

Conferentiecentrum de Poort in Groesbeek (bij Nijmegen)

Opleidingsdoelen

In deze NARM opleiding leer je:

  • De verschillende vaardigheden die nodig zijn om specifiek met ontwikkelingstrauma te werken. De verschillen met het werken met shock trauma: wanneer en waarom bepaalde interventies voor shocktrauma een contra-indicatie kunnen zijn om met ontwikkelingstrauma te werken.
  • Hoe je de complexe wisselwerking kunt benaderen tussen ontregeling van het zenuwstelsel en verstoringen van de identiteit, zoals ’toxische’ schaamte en schuld, laag zelfbeeld, chronische zelfveroordeling, en andere psychobiologische symptomen.
  • Hoe je van moment tot moment kunt werken met vroege overlevingsstijlen die, hoewel ooit van levensbelang, de huidige levenservaring van de cliënt negatief vervormen.
  • Hoe je met zowel het lichaam als met de neocortex werkt (‘bottom up resp. top down’) en wanneer welke richting het effectiefst is, om de specifieke uitdagingen van ontwikkelingstrauma te benaderen.
  • Hoe je cliënten kunt ondersteunen in een ‘mindful’ en progressief proces van disidentificatie van verstoringen in de identiteit.
  • Een nieuwe samenhangende theorie om met gevoelens en emoties te werken, met als doel het ondersteunen van de psychobiologische voltooiing ervan.

De opleiding

De NARM-practitioner opleiding bestaat uit 120 contacturen, verdeeld over 4 live modules. De 4 live modules omvatten in totaal 20 dagen en liggen een paar maanden uit elkaar, om ruimte te bieden aan zelfstudie, het in praktijk brengen van de stof,  intervisie- en oefengroepjes ter ondersteuning van een grotere integratie van de NARM  aanpak.

Voor het behalen van het certificaat zijn individuele- en groepssupervisies en individuele NARM-(leer)sessies verplicht.
Er zijn aanvullende leermogelijkheden om (je) te verdiepen als je lid wordt van de internationale Inner Circle.
De docent, Michael Mokrus is opgeleid door Dr. L. Heller, de grondlegger van de NARM.

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor de opleiding Neuro Affective Relational Model 2022-2023.

Vul het Registrationform NARM 2022-2023 in, en stuur het samen met je certificaten en pasfoto op naar: anja@bodymindopleidingen.nl