Opleiding Neuro-Affective Relational Model (opleiding is vol)

De spontane beweging in ons allemaal richt zich op verbinding.
Er is – net zoals bij planten die spontaan naar de zon toe bewegen – in een ieder van ons, een impuls naar verbondenheid met onszelf en met anderen, hoe zeer we ons ook hebben teruggetrokken of geisoleerd, of hoe groot het trauma ook is dat we hebben opgelopen.

Dr. Laurence Heller

Het NeuroAffective Relational Model (NARM™) is een gevorderde opleiding voor professionals die met ontwikkelingstrauma werken, ontwikkeld door Dr. Laurence Heller.
NARM is een innovatief model dat zich richt op relationeel-, hechtings- en ontwikkelingstrauma door met overlevingspatronen te werken die levenslange psychobiologische symptomen en moeilijkheden in het contact met onszelf en anderen veroorzaken.

Deze vroege onbewuste patronen staan verbinding – in de ruimste zin van het woord – in de weg en hebben daardoor een sterke invloed op onze identiteit, onze emoties, onze fysiologie, ons gedrag en relaties.
Door een psychodynamische en een lichaamsgerichte benadering te integreren, biedt NARM een veelomvattend theoretisch en helder model voor het werken met complex trauma.

De rol van zelfregulering is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het psychologische denken. Het NeuroAffectieve Relationele Model™ (NARM), dat is ontwikkeld door Dr. Larry Heller, maakt de huidige kennis van zelfregulering toegankelijk voor professionals die ermee willen leren werken.

NARM gaat uit van het verband tussen psychologische thema’s en het lichaam en borduurt daarmee voort op psychodynamische modellen zoals de hechtings- en de objectrelatietheorie enerzijds en de lichaamsgerichte benaderingen en de karakterstructuren anderzijds.

Door met de client relationeel in het hier en nu te werken, binnen het kader van de interpersoonlijke neurobiologie, biedt NARM een nieuwe benadering voor het werken op relationeel gebied. De manier van werken is hulpbron-georiënteerd, niet regressief, niet catharsis en uiteindelijk niet pathologiserend.

NARM is gebaseerd op wat zij ‘somatic mindfulness’ noemt en is beïnvloed door de niet-westerse gerichtheid op identiteit en hoe deze ontstaat.
Door te leren hoe je tegelijkertijd met deze verschillende elementen kunt werken, kun je radicale verschuivingen teweegbrengen op het gebied van complex trauma en persoonlijke en relationele groei.

Vanaf 2019 is de introductieworkshop NARM en de NARM opleiding door het UWV geaccrediteerd in het kader van “werken aan Perspectief”.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE INTRODUCTIE WORKSHOP NARM KLIK HIER

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE NARM-METHODE KLIK HIER

De Nederlandse vertaling van het boek komt in het najaar uit en is dan verkrijgbaar bij de boekhandel.

Healing Develop Trauma.jpg  

Doelgroep

Professionals met minimaal een HBO opleiding van 2 jaar, die gericht is op het werken met volwassenen of kinderen. Zoals psychotherapeuten, Somatic Experiencing Practitioners, coaches, paramedische beroepen etc., bij voorkeur lichaamsgericht, met een lopende praktijk van tenminste 3 jaar. Met kennis van psychologische en psychodynamische processen.

De voertaal van de opleiding is Engels. Enkele oefengroepen worden begeleid door Nederlands sprekende assistenten

Data (over plm 1 jaar wordt een nieuwe NARM opleiding georganiseerd)

Eerste jaar

 • module 1     9 t/m 13 april 2020 (vervallen ivm maatregelen Corona Virus)
 • module 1    23 t/m 27 september 2020
 • module 2   17 t/m 21 maart 2021

Tweede jaar

 • module 3   15 t/m 19 september 2021
 • module 4   9 t/m 13 februari 2022 (deze zal in conferentiecentrum de Poort plaatsvinden.)

Begin- eindtijden module

Dag 1-4: 10.00-13.00 en 15.00-18.00
Laatste dag: 10.00-13.00 en 14.30-17.00

Kosten exclusief accommodatie

De opleidingskosten zijn €1560,- voor 1 jaar (2 modules) of
€3000,- voor 2 jaar (4 modules).

Elk jaar zijn 5 individuele sessies en 5 supervisiesessies verplicht.

Accommodatie kosten*

Verplicht dagarrangement €225,- per module (5 dagen). Dit is voor koffie, thee, water, lekkernijen, lunch en zaalhuur.

Overnachting in Kaap Doorn is mogelijk (zolang er kamers beschikbaar zijn) voor 77,50 per nacht 1pk met d/t inclusief ontbijt. Diner kan los geboekt worden voor €30,- per avond.

* prijspeil 2019

Trainer

Michael Mokrus
Meer informatie over Michael vind je hier.

Locatie

Conferentiecentrum de Werelt in Lunteren.

Opleidingsdoelen

In deze NARM opleiding leer je:

 • De verschillende vaardigheden die nodig zijn om specifiek met ontwikkelingstrauma te werken. De verschillen met het werken met shock trauma: wanneer en waarom bepaalde interventies voor shocktrauma een contra-indicatie kunnen zijn om met ontwikkelingstrauma te werken.
 • Hoe je de complexe wisselwerking kunt benaderen tussen ontregeling van het zenuwstelsel en verstoringen van de identiteit, zoals ‘toxische’ schaamte en schuld, laag zelfbeeld, chronische zelfveroordeling, en andere psychobiologische symptomen.
 • Hoe je van moment tot moment kunt werken met vroege overlevingsstijlen die, hoewel ooit van levensbelang, de huidige levenservaring van de cliënt negatief vervormen.
 • Hoe je met zowel het lichaam als met de neocortex werkt (‘bottom up resp. top down’) en wanneer welke richting het effectiefst is, om de specifieke uitdagingen van ontwikkelingstrauma te benaderen.
 • Hoe je cliënten kunt ondersteunen in een ‘mindful’ en progressief proces van disidentificatie van verstoringen in de identiteit.
 • Een nieuwe samenhangende theorie om met gevoelens en emoties te werken, met als doel het ondersteunen van de psychobiologische voltooiing ervan.
De opleiding
De NARM Practitioner Opleiding bestaat uit 120 contacturen gegeven in 4 modules. De 4 modules zijn verdeeld over een periode van 2 jaar. De modules zijn expres 4 tot 6 maanden uit elkaar gepland om ruimte te bieden voor zelfstudie, het in praktijk brengen en oefenen van de stof, intervisie- en oefengroepjes, individuele- en groepsupervisie, individuele NARM (leer) sessies etc.
De docent, Michael Mokrus is opgeleid door Dr. L. Heller, de grondlegger van de NARM.

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor de opleiding Neuro Affective Relational Model.

1 + 14 =

Onzichtbaar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Toelatingscriteria

Data basisjaren

 

Kosten en betaling

Kosten van de opleiding

 

Overige kosten: 

Lesstof

Lestijden

Trainingslocatie
Studiebelasting