Precies, daarom – over narcisme & symbiose

De dynamiek rond afstand / nabijheid; wat is dat toch een lastige. Wat voor de ene persoon als veel te dichtbij voelt, ervaart de ander als echt te ver weg. En dan hebben we het nog niet eens over de anderhalve-meter-restrictie die weer een heel eigen impact heeft op dit thema.

Een heel werkbare manier om meer inzicht te krijgen in de werking van deze dynamiek – in jouw dynamiek – is via de karakterstijlen (een karakterstijl is een diagnostisch kader waarbij lichamelijke kenmerken aan psychisch-emotionele gewoontepatronen gekoppeld worden).

Door de narcistische en symbiotische laag van jouw eigen karakter te onderzoeken kun je om te beginnen jezelf plaatsen op het spectrum van afstand – nabijheid. Ook krijg je meer voeling met waar die ander zich bevindt. Dat helpt je om in het (therapeutisch) contact sturing te kunnen geven aan deze lastige dynamiek.

In deze vierdaagse training (2 x 2 dagen), gebaseerd op het boek ‘Precies, daarom – over narcisme en symbiose’  verkrijg je door oefeningen en theorie meer inzicht in jouw narcistisch/symbiotische karakterstijl en die van je cliënt/klant/trainee/leerling.

 

Bodymind Boeken publiceert “Precies, daarom – over narcisme & symbiose”, geschreven door stafdocent Marjolijne van Buren-Molenaar.

In dit vakboek – ook geschikt voor de geïnteresseerde leek – behan­delt de auteur narcisme en symbiose als karaktereigen­schappen. Karakters zijn ingeslepen gewoontepatronen, ooit ontstaan als verdedi­gings­mecha­nisme tegen pijnlijke ervaringen uit de vroege jeugd. Deze gedrags- en relatiepatronen zijn diep ingesleten, want al heel jong aange­leerd. “Aan de ene kant is het heel gewoon; iedereen heeft het. En aan de andere kant heeft iedereen er last van”, schrijft Marjolijne in de inleiding.

Het veranderen van dat soort patronen vergt geduld en toewijding, maar om te beginnen vooral bewustwording. Dat is precies waar dit boek aan wil bijdragen.

 

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven door Bodymind Opleidingen. Inmiddels is de 2e, herziene druk uitgebracht. Kosten: € 22,50 (+ verzendkosten).
Mail je naam en je adres naar boeken@bodymindopleidingen.nl en je krijgt het boek thuisgestuurd. De nota krijg je over de mail.

 

Doelgroep

Mensen die met mensen werken.

Studieduur

4 dagen, verdeeld in 2 blokken.

Data najaar 2022
Rotterdam
Blok 1: Vrijdag 4 &  zaterdag  5 november 2022
Blok 2: Vrijdag 9  &  zaterdag 10 december  2022

Alle dagen zijn van 10.00 tot 18.00 uur

Locatie

Academ, Rotterdam

Kosten

€ 575,-
Prijzen inclusief koffie/thee, exclusief  lunch.

Trainer

Marjolijne van Buren-Molenaar

 

Meld je hier aan

4 + 8 =