Pieter Ruigewaard

Praktijknaam: Dennenberg Praktijk
Praktijkadres: Dennenberg 4, 3956BG Leersum
Telefoon: 06 53811685
E-mail: pieter.ruigewaard@gmail.com
Website: pieter.ruigewaard@gmail.com

Jaar van afstuderen:
2010 Sexual Grounding Therapeut

Pieter Ruigewaard (1958) is een stevige trainer en persoonlijke begeleider. Hij benoemt wat hij ziet en is daarin direct, maar altijd met een open Hart en vanuit zijn drijfveer om bij te dragen aan ieders groei en ontwikkeling. Daarin mag het wat hem betreft soms schuren.

Pieter is opgeleid tot Landbouwkundig Ingenieur (LU Wageningen). Hij heeft daarnaast een Masteropleiding aan de TU Delft gevolgd (Master of Safety, Health and Environment).

Pieter is sinds 1999 oprichter en partner van DEXIS Arbeid. Hier werkt hij als organisatieadviseur, trainer en coach in grotere organisaties op het domein effectief samenwerken rond arbeid.

Pieter startte in 1996 met zijn persoonlijk ontwikkelpad bij Landmark Education. Daar heeft hij gedurende vier jaar een groot aantal programma’s doorlopen. Daarna volgde hij de eerste twee jaar van de opleiding Basisopleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie bij Bodymind Opleidingen. Vervolgens heeft hij alle programma’s van Sexual Grounding gevolgd (Basis, Advanced en Therapeutenopleiding). Bij Phoenix Opleidingen in Utrecht heeft hij zich verder bekwaamd in de Transactionele Analyse en Systemisch Werk. In 2014 heeft hij de level 1 van Sensorimotor Psychotherapy gevolgd (trauma therapie).

Pieter is naast zijn verbinding met Bodymind Opleidingen trainer binnen de School voor Relaties in Gent (België).

Pieter geeft trainingen Heart & Sexuality in Nederland en Hongarije. Hij geeft regelmatig mannengroepen in België en Hongarije.

Pieter heeft een sterk gevoel ontwikkeld voor wat er echt toe doet. Hard op de inhoud, zacht op de relatie, is een van zijn favoriete slogans. Pieter heeft een prettige, maar ook confronterende stijl. Benoemen wat er is, is zijn handelsmerk.

Pieter werkt ook met individuele cliënten. Daarvoor heeft hij een eigen praktijk in Leersum.