Stoorzenders in ons onderbewuste

stoorzenders

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.7.4″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.7.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.7.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.7.4″ _module_preset=”default”]

– Maya Kerstan

Doordat ik vroeger natuurkunde heb gestudeerd ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de vertaling van de kwantumfysica naar de psychologie.
Die interesse werd weer aangewakkerd door het lezen van het boek “Het veld” van L. MacTaggart en het zien van de film “The Secret”.

Zowel in het boek alsook in de film vertellen vooraanstaande wetenschappers over de nieuwste ontdekkingen in de wetenschap. Natuurkundigen zijn op een veld van microscopische vibraties gestuit, die alles in het universum blijken te verbinden. Het universum is een dynamisch web van energie-uitwisselingen! Biologen ontdekten dat het leven zelf een kwantumproces is, dat lichamelijke processen zoals de communicatie tussen de cellen wordt uitgelokt door kwantumfluctuaties. Ook de hogere hersenfuncties en het bewustzijn lijken op kwantumniveau te werken. Wat betekent dat nu allemaal voor ons in het dagelijkse leven?

Energetisch verbonden
Wij mensen zijn allemaal energetisch met elkaar verbonden, wat de een doet beïnvloedt bewust of onbewust de ander. Onze gedachten beïnvloeden niet alleen onze emoties maar ook ons fysieke lichaam. Wij zijn zelfs in staat door onze gedachten apparaten te beïnvloeden. Als we zelfs dat kunnen, dan moeten we toch ook onze eigen lichamelijke en psychische gesteldheid kunnen sturen en door verandering van de mindset ons leven kunnen bepalen?!

Ontmantelen van negatieve overtuigingen 
Het boek en de film toonden mij het bewijs voor wat ik al dagelijks in mijn praktijk zie: hoe cliënten door het aan de oppervlakte brengen en ontmantelen van negatieve overtuigingen, veranderen. Houdingen veranderen, gezichten worden zachter en ogen helderder, het lichaam ontspant en stroomt beter door, psychosomatische pijn verdwijnt. Ze durven meer uit te reiken, krijgen meer dingen voor elkaar, lossen conflicten op, nemen meer risico’s en durven hun grenzen te zetten. Het veranderen van denkpatronen alleen is niet genoeg, het gaat om het opsporen van stoorzenders in het onbewuste en het bijstellen van de innerlijke houding. 

Uit onderzoek is gebleken dat ons onderbewuste een veel sterkere invloed heeft op ons gedrag dan het bewuste denken. Positieve affirmatie werkt enkel als de onderliggende stoorzenders in het onbewuste zijn opgeheven. Het is niet makkelijk deze in je eentje op te sporen, vaak denken we zelfs nog dat deze stoorzenders gelijk hebben. “Ik ben het niet waard” of “Ik moet het eerst verdienen” zijn twee vaak voorkomende “onderuithalers”. 

De stoorzender ontdekken
Een voorbeeld uit de praktijk: 
Een jonge man is in behandeling voor relatieproblemen. Wij onderzoeken het fenomeen dat hij zijn energie verliest als zijn vrouw te dichtbij komt. Als we dit thema opstellen merkt hij dat er een soort verlamming in zijn lichaam ontstaat. Hij krijgt een wat wazig gevoel in zijn hoofd, hoe dichter hij bij zijn vrouw in de buurt komt. Ik vraag hem dit gevoel te onderzoeken, bewust te blijven ademen en te kijken wat er bij hem opkomt.
Na een tijdje wordt het duidelijk: er is een link met zijn tijd in de couveuse. Het gevoel wat erbij hoort is een mengsel van eenzaamheid, machteloosheid en wantrouwen.
De overtuiging die daar bij hoort is: “Ik ga geen vrouw meer vertrouwen. Ik word toch in de steek gelaten….”
Dit is de stoorzender. De volgende stap is proberen wakker te blijven en de angst ‘verlaten te worden’ te voelen in zijn volwassen lichaam. Het verlaten kind in hem aan te nemen en er goed voor te zorgen.
Mooi vak hebben we, toch?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 gedachten over “Stoorzenders in ons onderbewuste”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

praktische info

De datum voor deze training is nog onbekend. Heb je belangstelling? Laat het ons weten! Meld je ook aan voor onze Bodymind Magazine om op de hoogte te blijven!

    Laat ons weten dat je belangstelling hebt!

    Scroll naar boven