Thema’s

Lichaamsgerichte psychotherapie kent veel methodieken. Bij ons vind je er drie. Deze kenmerken zich door hun professionaliteit; alle zijn bij de laatste ontwikkelingen van hun specifieke vakgebied aangehaakt.

Lichaamsgerichte psychotherapie

Bodymind Lichaamsgerichte psychotherapie heeft diepe wortels in lichaamswerk; onze stafdocenten zijn experts op het gebied van karakterstijlen, ademwerk, bio-energetica, bodydrama en lichaamsgerichte communicatie. Daarnaast houden we een stevige vinger aan de pols met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen: hechtingstheorie, traumawerk en neuropsychologie zijn in onze lesstof geïntegreerd.

Deze combinatie vormt de basis voor de rijke werkwijze die we aan onze studenten doceren.

Traumatherapie

Trauma is een belangrijke oorzaak van menselijk lijden. Trauma kan ontstaan na een levensbedreigende gebeurtenis, een gewelddadige ervaring of een langdurige periode van overweldigende stress (als kind of op latere leeftijd). De gevolgen van trauma worden soms pas veel later voelbaar en kunnen dan (vaak onbegrepen) fysieke, emotionele en mentale klachten veroorzaken.

Binnen Bodymind Opleidingen krijg je als professioneel hulpverlener de tools om met lichaamswerk trauma bij een cliënt te herkennen, te erkennen en te verwerken.

Intimiteit & Seksualiteit

Bij Intimiteit & Seksualiteit zijn de trainingsprogramma’s gericht op ontwikkeling in het gebied van seksualiteit,
intimiteit en duurzame relaties, met lichaamsgeoriënteerde psychotherapie als basis.

Blokkades die we veel tegenkomen hebben meestal te maken met inprentingen uit onze jeugd. In plaats van onze levensenergie te onderdrukken en in de taboesfeer te plaatsen, zetten we onze seksualiteit juist in het licht. Daarmee wordt het een normaal onderdeel van het leven zelf en stelt dit ons beter in staat om te verbinden, zonder verborgen agenda’s.

Er zijn trainingen en workshops voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.