Wounded Healer | Masterclass

In deze tweedaagse training onderzoeken we het archetype van de Wounded Healer. Een archetype laat universele patronen in ervaringen zien. Het archetype van de Wounded Healer staat het dichtst bij de psychotherapie. We benaderen dit thema door achtereenvolgens de drie aspecten ervan ruimte te geven: De Wond, het Helerschap en de Wounded Healer. Hoe tonen zij zich in ons en in ons therapeutschap? Hoe kunnen we er bewust mee omgaan?
Voor elk van deze drie aspecten nemen we een dagdeel. Daarbij maken we gebruik van verschillende werkwijzen: lichaamswerk, interactiedynamieken, innerlijk onderzoek en creatieve werkvormen. Deze training brengt je meer heelheid in je therapeut-zijn en inzicht in je onbewuste motieven van waaruit je therapeut bent geworden.

Henne Arnolt Verschuren
Henne Arnolt studeerde Sociaal-Culturele Wetenschappen en studeerde uiteindelijk af op Gezinstherapie. Vervolgens werd hij opgeleid in Lichaamsgerichte Psychotherapie, Traumahealing en diverse sjamanistische technieken. Henne Arnolt was 11 jaar lang directeur van Bodymind Opleidingen. In zijn werk als supervisor is hij zich speciaal gaan interesseren in de schaduw van de therapeut. Het begrip van de Wounded Healer laat hier een bijzonder licht op schijnen.

Joan Pos
Joan is psycholoog en lichaamsgericht therapeut. Haar specialismen zijn; trauma en hechtingsproblematiek. Daarnaast werkt zij veel met vragen over stress en emotieregulatie. Zij heeft zeer brede ervaring en opleidingen gedaan in verschillende lichaamsgerichte benaderingen. Daarnaast is Atum O’Kane één van haar leraren. Bij hem studeerde ze Transpersoonlijke Psychologie, het werk van Jung en de archetypen. Eén van de belangrijkste archetypen is dat van de Wounded Healer, ook in haar eigen werk als therapeut.

Terugkomdag december 2022
Speciaal voor cursisten die eerder (2021-2022) de training hebben gevolgd, wordt op vrijdag 9 december 2022 een terugkomdag gegeven.

Tijdens deze terugkomdag gaan we op onderzoek uit naar wat jou kan ondersteunen in je Wounded Healer zijn. Zo stellen we de vraag: Zou je ook níet kunnen doen wat je doet? Wat zou je dan doen? Oftewel, waar ben je vergroeid geraakt met je Wounded Healer?
Welke cliënt triggert het meest je Wounded Healer-schap? Hoe ziet dat er dan uit?
Of waar heb je het meest gefaald voor je gevoel? Wat jij voelt als falen, is dat ook falen? We gaan verder op het spoor dat we tijdens de tweedaagse training al een beetje onderzocht hebben; is het niet gelukt om te redden?
Er is ruimte om casuïstiek in te brengen. We zullen ook weer oefeningen aanbieden. En we maken gebruik van de kracht van het delen met elkaar in dit mooie thema.
We zien ernaar uit jullie weer te ontmoeten.

Datum terugkomdag: vrijdag 9 december van 10.00 tot 17.00 u.
Accommodatie: Akasha Utrecht
Trainers: Henne Arnolt Verschuren en Joan Pos
Prijs: € 175 incl koffie en thee
Aanmelden terugkomdag per e-mail: info@bodymindopleidingen.nl

Trainers

– Henne Arnolt Verschuren
– Joan Pos

Locatie

Akasha, Bilderdijkstraat 78, 3532 VJ Utrecht

Jij bent

– een hulpverlener
– een therapeut

Data

donderdag 23 en vrijdag 24 november 2023

Tijden

2 dagen: 10:00 – 17:30

Voorwaarden

– een aantal jaar ervaring in het werkveld

Kosten

Wounded Healer
(2 dagen)
Complete training:
€ 325,-
Inclusief koffie/thee.
exclusief lunch.

 

  Meld je hier aan
  praktische info

  Trainers

  – Henne Arnolt Verschuren
  – Joan Pos

  Locatie

  Akasha, Bilderdijkstraat 78, 3532 VJ Utrecht

  Jij bent

  – een hulpverlener
  – een therapeut

  Data

  donderdag 23 en vrijdag 24 november 2023

  Tijden

  2 dagen: 10:00 – 17:30

  Voorwaarden

  – een aantal jaar ervaring in het werkveld

  Kosten

  Wounded Healer
  (2 dagen)
  Complete training:
  € 325,-
  Inclusief koffie/thee.
  exclusief lunch.

   

   Meld je hier aan