Vervolgjaar Integrated Psychotherapy

In het vervolgjaar Integrated Psychotherapy staat de relatie tussen jou en de ander centraal: wie ben ik in relatie tot jou en wie ben jij in relatie tot mij? Ook dit jaar maken we gebruik van de in het basisjaar geleerde lichaamsgerichte methodieken, maar we bieden hierin nu vooral veel uitwisselingsoefeningen aan. Daarmee leer je je strategieën herkennen die je in het dagelijks contact gebruikt. Strategieën die vaak juist leiden tot een beperkt en soms zelfs tot geen contact. We hebben op dit gebied allemaal, naast het vermogen tot contact maken, ook veel defensieve strategieën ontwikkeld. Aan het eind van dit jaar heb je je voornaamste defensies op dit gebied in kaart gebracht en is je vermogen tot relateren sterk gegroeid.

Ook het tweede jaar kun je volgen voor jezelf, maar je kunt ook kiezen nu door te gaan met de therapeutische scholing. Onder bepaalde condities is het mogelijk in het tweede jaar in te stromen, dit ter beoordeling van het docententeam.

De opleiding Integrated Psychotherapy is in 2018 door de SNRO geaccrediteerd als HBO-conforme beroepsopleiding.

 

Doelgroep

Mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken.

Toelating

Instroom van buitenaf in het Vervolgjaar IP kan uitsluitend na goedkeuring van de staf, en na deelname aan de Introductieworkshop.

Als algemene toelatingseis geldt een afgeronde WO-,HBO- of MBO-4 opleiding.  Voor wie alleen het persoonlijk trajact (1e en 2e Basisjaar) doet, geldt minimaal HBO of MBO-4 niveau.

Studieduur

Vervolgopleiding 1 jaar van 25 dagen

Start opleiding

De volgende opleiding start in oktober 2021. De opleidingsdata vind je op de pagina van het 1ste basisjaar of onder deze link. (even omlaag scrollen voor de praktische informatie)

Kosten

€ 3550 inclusief verblijfskosten (prijspeil 2021)
Hierbij komen kosten voor leertherapie (€ 500 per jaar) en literatuur (+/- € 375 totaal voor jaar 1+2)

Trainers

Lucas van Gool, Marjolijne van Buren-Molenaar, Margaret Harten, Sjaak Overbeeke, Rosalie de Best.

Locatie

Dagblokken (18 dagen) Centrum van Alphen, Alphen a/d Rijn.
Interne blokken (7 dagen) Centrum De Horst, Meddo (nabij Winterswijk).

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor het  Vervolgjaar Integrated Psychotherapy.

11 + 5 =