Vervolgjaar Therapeut Integrated Psychotherapy

In het vervolgjaar verdiep je je therapeutische vaardigheden, met name door de inbreng van de therapeutische relatie in de leerstof. Wat gebeurt er tussen jou en de cliënt buiten de methodiek om? Dit is een mooi en tegelijkertijd ingewikkeld onderzoek. We weten dat het menselijk contact tussen therapeut en cliënt een groot deel van het succes van de therapeutische begeleiding bepaalt. Maar wat is dit contact precies, wat zijn de ingrediënten? Verder kijken we ook naar het therapeutische proces, praktijkvoering, wettelijke kaders, etc.

Het vierde opleidingsjaar is over anderhalf kalenderjaar verspreid, zodat je daarnaast aandacht kan blijven geven aan je eigen praktijk.

Aan het eind van dit jaar heb je kennis van het belang van de therapeutische relatie en kun je daar woorden aan geven. Je bent in staat een langer therapeutisch proces te begeleiden. Verder weet je in welke context je werkt, zowel op het gebied van de praktijkvoering als de wettelijke kaders.

Als je het vierde jaar succesvol hebt afgerond ontvang je het diploma Integrated Psychotherapy. Je kunt dan volwaardig lid worden van de beroepsvereniging waardoor je cliënten hun behandeling door een aantal verzekeraars gedeeltelijk vergoed krijgen. 

 

Als je wilt dat je sessies bij een aanzienlijk groter deel van de verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed worden, zul je een extra module Psychosociale Basiskennis moeten volgen.

De opleiding Integrated Psychotherapy is in april 2015 geaccrediteerd door de European Association for Body Psychotherapy (EABP) en in 2018 door de SNRO als HBO-conforme beroepsopleiding.

Doelgroep

Mensen die zich willen ontwikkelen tot therapeut Integrated Psychotherapy

Studieduur

Basisopleiding 1 jaar van
25 dagen

Start opleiding

De volgende opleiding start in het najaar van 2021

Kosten

€ 3350 inclusief verblijfskosten. Hierbij komen de kosten van leertherapie en leersupervisie.

Trainers

Marjolijne van Buren-Molenaar, Margaret Harten, Sjaak Overbeeke, Rosalie de Best.

Locatie

Centrum Djoj, Rotterdam, Centrum De Horst, Meddo (nabij Winterswijk).