Workshop Leven in je lijf

Leven in je lijf draait om diepe ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen, contact met je lijf en het uitwisselen van ervaringen. Zo werk je aan de bewustwording van je lichaam en inzicht in wat je beperkt om voluit te leven.

Ademen is leven

Veel mensen houden hun adem als het ware in. Door voluit te ademen krijg je meer energie. In de cursus werken we met bewust dieper ademen via verschillende methoden. Dat betekent meer voelen, meer levendigheid en vitaliteit.

Luister naar je lijf

Door lichaamsgerichte oefeningen word je je bewust van wat je lichaam je te vertellen heeft. Als je jdaar meer naar luistert, sta je steviger in het leven, kun je je eigen grenzen bewaken en ontwikkel je je eigen kompas.

Contact maken

Veel mensen passen zich aan of zijn te veel gericht op anderen. Door niet te laten zien wat je denkt of voelt ga je contact uit de weg. In de cursus kun je experimenteren met nieuw gedrag: wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, of je emoties laat zien, je grenzen aangeeft, iemand aanraakt of aangeraakt wordt?

Wil je weten of het iets voor je is en of er een cursus bij jou in de buurt aangeboden wordt? Klik hier voor meer informatie: www.netwerkleveninjelijf.nl

Er is een basiscursus, een vervolgcursus en een jaartraining. Deze zijn los van elkaar te volgen.

 

Ervaringen integreren

Naast het opdoen van ervaringen in een breed scala aan oefeningen is er ook elke les gelegenheid om je ervaringen te delen. Dit helpt om te ontdekken welke overtuigingen of denkbeelden voor jou belemmerend zijn als het gaat om veranderen. Dit kan een doorbraak betekenen naar een lichter leven.

Professionele begeleiding

Leven in je Lijf is de overkoepelende naam voor verschillende lichaamsgerichte cursussen die op meer dan 15  plaatsen in Nederland en België worden gegeven. De cursussen zijn ontwikkeld door Margaret Harten, één van de docenten van Bodymind Opleidingen. Inmiddels worden de cursussen al ruim tien jaar aangeboden en begeleid door professionele trainers. De meeste trainers zijn bij Bodymind Opleidingen opgeleid tot lichaamsgericht therapeut. Daarnaast heeft iedere trainer een speciaal trainerstraject doorlopen om deze Leven in je Lijf-cursussen te mogen geven. Dat betekent dat je verzekerd bent van professionele trainers met een ruime ervaring.