Wounded Healer

Masterclass:

In deze tweedaagse training onderzoeken we het archetype van de Wounded Healer. Een archetype laat universele patronen in ervaringen zien. Het archetype van de Wounded Healer staat het dichtst bij de psychotherapie. We benaderen dit thema door achtereenvolgens de drie aspecten ervan ruimte te geven: De Wond, het Helerschap en de Wounded Healer. Hoe tonen zij zich in ons en in ons therapeutschap? Hoe kunnen we er bewust mee omgaan?

Voor elk van deze drie aspecten nemen we een dagdeel. Daarbij maken we gebruik van verschillende werkwijzen: lichaamswerk, interactiedynamieken, innerlijk onderzoek en creatieve werkvormen. Deze training brengt je meer heelheid in je therapeut-zijn en inzicht in je onbewuste motieven van waaruit je therapeut bent geworden.

 

 

Henne Arnolt Verschuren

Henne Arnolt studeerde Sociaal-Culturele Wetenschappen en studeerde uiteindelijk af op Gezinstherapie. Vervolgens werd hij opgeleid in Lichaamsgerichte Psychotherapie, Traumahealing en diverse sjamanistische technieken. Henne Arnolt was 11 jaar lang directeur van Bodymind Opleidingen. In zijn werk als supervisor is hij zich speciaal gaan interesseren in de schaduw van de therapeut. Het begrip van de Wounded Healer laat hier een bijzonder licht op schijnen.

Joan Pos

Joan is psycholoog en lichaamsgericht therapeut. Haar specialismen zijn; trauma en hechtingsproblematiek. Daarnaast werkt zij veel met vragen over stress en emotieregulatie. Zij heeft  zeer brede ervaring en opleidingen gedaan in verschillende lichaamsgerichte benaderingen. Daarnaast is Atum O’Kane één van haar leraren. Bij hem studeerde ze Transpersoonlijke Psychologie, het werk van Jung en de archetypen. Eén van de belangrijkste archetypen is dat van de Wounded Healer, ook in haar eigen werk als therapeut.

.

 Doelgroep

hulpverleners en therapeuten met een aantal jaren ervaring

Studieduur

2 dagen van 10.00 tot 17.30

Data

Donderdag 6 & vrijdag 7 oktober 2022

Locatie

Centrum Aksasha te Utrecht

Kosten

€ 325  inclusief koffie/thee

Trainers

Henne Arnolt Verschuren & Joan Pos

Meld je hier aan

Ja, ik meld me aan voor de  cursus Wounded Healer op 6 & 7 oktober 2022

9 + 6 =